ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΗΤΤΕΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΗΤΤΕΣ
Η πορεία της 17ης Νοεμβρίου δεν ήταν απλώς μια επετειακή πορεία. Οι λόγοι για τους οποίους κατεβήκαμε και θα κατεβαίνουμε στους δρόμους ποικίλλουν. Από την μία, η καθημερινή εκμετάλλευση και καταπίεση που βιώνουμε με :
• την παρακμή και υπολειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος
• την κατάρρευση των κοινωνικών κεκτημένων, όπως το σύστημα ασφαλίσεων
• την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων
• την εξαθλίωση και περιθωριοποίηση των πιο αδύναμων οικονομικά
• τα πογκρόμ και τις επιχειρήσεις “σκούπα” στους μετανάστες
στοχεύουν στην διαιώνιση της εκμετάλλευσης και της υποταγής.
Από την άλλη,το καθεστώς ελέγχου κι επιτήρησης κάθε πτυχής της ζωής μας, το κλίμα τρομοκρατίας κι αβεβαιότητας για την επιβίωση, και η νομιμοποίηση φασιστικών νοοτροπιών και πρακτικών , αποσκοπούν στην αδρανοποίηση κάθε μορφής αντίστασης.
Τα όργανα του κράτους, σαν φρουροί της καταστολής που δεχόμαστε καθημερινά, για ακόμη μια φορά έδειξαν τα δόντια τους στην πορεία του Σαββάτου. Η αστυνομία φρόντισε εξ αρχής να κάνει την παρουσία της αισθητή, πιέζοντας και δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω απο τους διαδηλωτές. Η χρήση βίας ήταν ασύμμετρη σε σχέση με τη συμπεριφορά των διαδηλωτών, με την αστυνομία να προβαίνει σε άγριους ξυλοδαρμούς, ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προσαγωγές, απο τις οποίες οι δυο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες φέρουν βαρύτατους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα ο ένας να χρειαστεί να κάνει εννιά ράμματα στο κεφάλι. Οι κατηγορίες και για τους δύο συλληφθέντες είναι πλημελληματικού χαρακτήρα, ενώ ο ένας από αυτούς διώκεται και για κακούργημα. Χαρακτηριστική είναι η στάση των αστυνομικών αρχών που επι τέσσερις ώρες αρνούνταν στους συλληφθέντες την παροχή ιατρικής περίθαλψης και νομικής προστασίας.
Απέναντι σε όλο αυτο το αποπνικτικό καθεστώς προτάσσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη,η οποία χρειάζεται να υπάρχει ανάμεσα μας σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής, στηρίζοντας και δημιουργώντας αυτοοργανωμένες δομές (κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους, ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων αγωνιστών κ.α.). Θεωρούμε λοιπόν δίκαιο και αναγκαίο την Τετάρτη 21/11 στις 10.00 και Πέμπτη 22/11 στις 10.00 να είμαστε όλοι και όλες στα δικαστήρια στην Πλ. Ελευθερίας, αλλά και να συνεισφέρουμε οικονομικά στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων.
ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17/11 ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/11
Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ
αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες