Παρουσίαση για το κίνημα της Αυτομείωσης

February 10, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞., κείμενα, συζητήσεις | No Comments

Την Παρασκεύη 18 Φλεβάρη θα γίνει παρουσίαση-συζήτηση απο συντρόφους της κατάληψης Πραπόπουλου για το κίνημα της Αυτομείωσης στην Ιταλία.

τί είναι η αυτομείωση;

(αποσπάσματα και μερικά παραδείγματα)

Σε ένα γενικότερο επίπεδο, το Σχέδιο Carli (πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας) επιδιώκει να αναθέσει το βάρος της ιταλικής οικονομικής μεταρρύθμισης στην εργατική τάξη μέσω της μείωσης των ‘εσωτερικών’ διεκδικήσεων, συνεπώς της οικιακής κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αρχή της κυβέρνησης περί ‘δίκαιης κοστολόγησης’ των δημόσιων υπηρεσιών έχει ως επακόλουθο μια μαζική άνοδο τιμών στις συγκοινωνίες, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο τηλέφωνο, στην ιατρική περίθαλψη και στη στέγαση…..

….Ως απάντηση σε αυτή την μεταρρύθμιση ξεκίνησαν μαζικοί αγώνες: στην Ιταλία ανάμεσα στο 1969 και το 1975 20.000 κατοικίες καταλαμβάνονται. Η αυτομείωση των ενοικίων ήταν η πρώτη μορφή δράσης, η πολιτική στόχευση ήταν να περιοριστούν τα ενοίκια στο 10% των μηνιαίων αποδοχών κάποιου…….

…..στα πλαίσια του Σχεδίου Carli, η κυβέρνηση αποφασίζει στις αρχές Ιουλίου να αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή η αύξηση προεξοφλεί μια ολόκληρη σειρά από παρεμφερή μέτρα και, ως αποτέλεσμα, αποτελεί ένα πολιτικό τεστ για την εξουσία. Θα είναι ικανοί να επιβάλουν τις ακόλουθες αυξήσεις – τηλεφωνικά τέλη, δημόσιες συγκοινωνίες κλπ – όλο γρηγορότερα κι ευκολότερα, αν η αντίδραση στην πρώτη τους απόφαση είναι αδύναμη και διστακτική. Τα συνδικάτα πρέπει να δράσουν- και να δράσουν γρήγορα…..

…Η αυτομείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος συμβολίζει τη διαφωνία των πελατών με τη μονόπλευρη απόφαση που πάρθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο. Η άμεση δράση πρέπει να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και μ’ αυτόν τον τρόπο να καθορίσει το επίπεδο των διεκδικήσεων, γύρω από τις οποίες μπορούν να λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις. Τα μέλη των συνδικάτων έθεσαν αυτό το επίπεδο στο 50% των νέων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος..

Εδώ μπορείται να ρίξετε μια ματία στο εισαγωγικό κείμενο συντρόφου της συνέλευσης που θα προλογίσει την συζήτηση

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο της παρουσίασης των συντρόφων απο την κατάληψη Πραπόπουλου.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση για την αυτομείωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, μετά την εισήγηση των συντρόφων από την κατάληψη Πραπόπουλου έγινε ζωηρή συζήτηση κατά την οποία ακούστηκαν απορίες, προβληματισμοί αλλά και προτάσεις σε σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα (διόδια , αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, εισιτήριο στα νοσοκομεία, μετατροπή σε πλημμέλημα παρόμοιων παραβάσεων, κτλ)

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους “παραβάτες” των διοδίων και των αστικών συγκοινωνιών.

Αφήστε σχόλιο...

Συμπληρώστε τα παρακάτω για να αφήσετε σχόλιο.

Name

Email

Website

Comments

Comments are closed.

επικοινωνία-contact

matsaggou@epsiv.net

εβδομαδιαία στην κατάληψη

wordpress visitor
css.php