ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙ & ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

 Ειμαστε Αλληλεγγυοι στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΚΟΝΤΙ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μήνες ολόκληρους κάτω από καθεστώς εκβιασμών και απολύσεων και στους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας ενάντια στο πρόγραμμα απολύσεων, περικοπών μισθών υπό την απειλή κλεισίματος της μονάδας.

Στη χώρα της ύφεσης, της ακρίβειας και της μαζικής ανεργίας, των χαρατσιών και των υποζυγίων,  δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υπομονή ούτε αναμονή. Αστικές κυβερνήσεις και αφεντικά δουλεύουν χέρι-χέρι και πρέπει να φύγουνε μαζί. Οι κυβερνήσεις θέλουν να μας κατεβάσουν το διακόπτη του ρεύματος μέσα στα σπίτια μας, τα αφεντικά της ΚΟΝΤΙ το έχουν κάνει ήδη σταματώντας τη παραγωγική διαδικασία και στη Χαλυβουργία αφού πέτυχαν την «εργασιακή ειρήνη» στο Βόλο για ένα 4μηνο με μείωση του χρόνου εργασίας επιτέθηκαν βάναυσα στους εργάτες της μονάδαςστον Ασπρόπυργο, εκβιάζοντας και απολύοντας.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς για διαθεσιμότητες, ελαστικοποίηση της δουλειάς, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας. Απορρίπτουμε τα διόδια, τα φορολογικά χαράτσια, τα δήθεν τέλη ακινήτων. Το κεφάλαιο δημιουργεί φορολογικούς παραδείσους για τον εαυτό του και τη φορολογική κόλαση στους εργαζόμενους.  Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.

Απορρίπτουμε την μαζική ανεργία, τα λουκέτα, τα μνημόνια, αναδιαρθρώσεις χρεών, τη χρεοκοπία. Απαιτούμε όλο το χρέος να διαγραφεί.

Απαιτούμε κάθε εργοστάσιο που κλείνει ή απολύει να τηθεται κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σωτήρες: H μόνη απάντηση βρίσκεται σήμερα εδώ, στο δρόμο για τη δικιά μας ανεξάρτητη ταξική απάντηση στη κρίση. Παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας, οργανωνόμαστε για να τους ανατρέψουμε όλους, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Με αυτούς δεν υπάρχει μέλλον, το μόνο μέλλον, είμαστε εμείς.

15 Νοέμβρη 2011

Κριση σημαινει κρατος και αφεντικα σε θεση επιθεσης

Για εμας αγωνας εναντια στην φτωχια σημαινει και πολεμος εναντια στους πλουσιους