ΣΤΙΣ 22/11 ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ

November 22, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

ΣΤΙΣ 22/11 ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ

Η πορεία που έγινε στις 17/11 δεν ήταν μια πορεία μνήμης , συμμετείχε πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών , πολιτικών και εργασιακών χώρων με κοινό στόχο να αντισταθούν στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Σε αυτή την πορεία μετά από επίθεση της αστυνομίας , για διάλυση της πορείας με κυνηγητό , με κρότου λάμψης και δακρυγόνα είχαν σαν αποτέλεσμα το βασανισμό του 24χρονου διαδηλωτή από άνδρες των ματ. Κατάληξη αυτής της βιαιοπραγίας ήταν το άνοιγμα του κεφαλιού του σε τρία σημεία με 9 συνολικά ράμματα καταδεικνύοντας χτύπημα από τρία διαφορετικά γκλόπ ως συνέχεια της κατάφορης καταπάτησης των δικαιωμάτων του,οι αρχές αρνήθηκαν για τουλάχιστον 1.30 ώρα την μεταφορά του στο νοσοκομείο και για τουλάχιστον 3 ώρες την επαφή με τους δικηγόρους του.
Η χθεσινή δίκη της 21χρονης φοιτήτριας μετατράπηκε σε πολιτική δίκη. Τόσο ο δικαστής όσο και ο εισαγγελέας από την αρχή της διαδικασίας επεδίωξαν να πολιτικοποιήσουν την δίκη διαιρώντας το σύνολο των διαδηλωτών σε δύο σώματα – κομματικά ενταγμένους και κομματικά ανένταχτους. Ειδικότερα ο εισαγγελέας κατά την γνωμοδότησή του στον δικαστή προέβη σε μια ηθικοπλαστική αγόρευση αποκαλώντας «μπαχαλάκηδες» όλους τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη πορεία εκτός των κομματικών μπλόκ, θέτοντας υπό αμφισβήτηση και ουσιαστικά ποινικοποιώντας το δικαίωμα να διαδηλώνουμε . Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας που διαμορφώθηκε ήταν η καταστρατήγηση της επ’ ακροατηρίου διαδικασίας με πρόσχημα τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Αυτό επετεύχθη με δύο τρόπους ,με την απαγόρευση της εισόδου στους πολίτες και την αθρόα παρουσία των αστυνομικών οργάνων εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας. Οι καταθέσεις και των δύο αστυνομικών ήταν εξόφθαλμα προκατασκευασμένες και σε συνδυασμό με την στάση των δικαστών κατάφεραν την στοχοποίηση , την εκ των προτέρων (a priori) ενοχοποίηση του 24χρονου συγκατηγορουμένου και γενικότερα την δημιουργία αρνητικού προηγουμένου .
Το προκείμενο είναι ότι ο διαδηλωτής συνελλήφθη και κατηγορείται γιατί πρέπει να δικαιολογηθεί η βιαιοπραγία εναντίον του. Αλλά για να μην ψάχνουμε δικαιολογίες να ποια είναι η πραγματικότητα :
Το κράτος προσπαθεί να φυλαχτεί από αυτό που βλέπει ότι έρχεται και επενδύει τεράστια επενδυτικά ποσά στην καταστολή όσων αντιστέκονται , αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα ενώ οι υπαίτιοι για την ανεργία, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες ζουν και βασιλεύουν. Τα κοινωνικά μέτρα παίρνονται απομονώνοντας τις κοινωνικές ομάδες και εξαθλιώνοντας τις.
Η απαίτηση για άμεση και οριστική απόσυρση όλων των κατηγοριών είναι υπόθεση όλων μας που βιώνουμε την εξαθλίωση των ζωών μας και την τυρρανία του κράτους μέσω των δυνάμεων καταστολής. Οι ολοφάνερα εκδικητικές διώξεις γίνονται για να αποτελέσουν μήνυμα τρομοκράτησης για όλη την κοινωνία. Αν αυτό που δικάζεται στο πρόσωπο των συναγωνιστών μας είναι οι ίδιες οι πρακτικές της εξέγερσης είμαστε όλοι ένοχοι διαφορετικά πρόκειται για καθαρή πρόκληση ενάντια σε καθένα που αντιδρά στην διάλυση της ζωής του.

ΤΑ 9 ΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
5 ΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ

Ή ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ή ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΗΤΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 22/11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10π.μ.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΗΤΤΕΣ

November 21, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΗΤΤΕΣ
Η πορεία της 17ης Νοεμβρίου δεν ήταν απλώς μια επετειακή πορεία. Οι λόγοι για τους οποίους κατεβήκαμε και θα κατεβαίνουμε στους δρόμους ποικίλλουν. Από την μία, η καθημερινή εκμετάλλευση και καταπίεση που βιώνουμε με :
• την παρακμή και υπολειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος
• την κατάρρευση των κοινωνικών κεκτημένων, όπως το σύστημα ασφαλίσεων
• την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων
• την εξαθλίωση και περιθωριοποίηση των πιο αδύναμων οικονομικά
• τα πογκρόμ και τις επιχειρήσεις “σκούπα” στους μετανάστες
στοχεύουν στην διαιώνιση της εκμετάλλευσης και της υποταγής.
Από την άλλη,το καθεστώς ελέγχου κι επιτήρησης κάθε πτυχής της ζωής μας, το κλίμα τρομοκρατίας κι αβεβαιότητας για την επιβίωση, και η νομιμοποίηση φασιστικών νοοτροπιών και πρακτικών , αποσκοπούν στην αδρανοποίηση κάθε μορφής αντίστασης.
Τα όργανα του κράτους, σαν φρουροί της καταστολής που δεχόμαστε καθημερινά, για ακόμη μια φορά έδειξαν τα δόντια τους στην πορεία του Σαββάτου. Η αστυνομία φρόντισε εξ αρχής να κάνει την παρουσία της αισθητή, πιέζοντας και δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω απο τους διαδηλωτές. Η χρήση βίας ήταν ασύμμετρη σε σχέση με τη συμπεριφορά των διαδηλωτών, με την αστυνομία να προβαίνει σε άγριους ξυλοδαρμούς, ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προσαγωγές, απο τις οποίες οι δυο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες φέρουν βαρύτατους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα ο ένας να χρειαστεί να κάνει εννιά ράμματα στο κεφάλι. Οι κατηγορίες και για τους δύο συλληφθέντες είναι πλημελληματικού χαρακτήρα, ενώ ο ένας από αυτούς διώκεται και για κακούργημα. Χαρακτηριστική είναι η στάση των αστυνομικών αρχών που επι τέσσερις ώρες αρνούνταν στους συλληφθέντες την παροχή ιατρικής περίθαλψης και νομικής προστασίας.
Απέναντι σε όλο αυτο το αποπνικτικό καθεστώς προτάσσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη,η οποία χρειάζεται να υπάρχει ανάμεσα μας σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής, στηρίζοντας και δημιουργώντας αυτοοργανωμένες δομές (κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους, ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων αγωνιστών κ.α.). Θεωρούμε λοιπόν δίκαιο και αναγκαίο την Τετάρτη 21/11 στις 10.00 και Πέμπτη 22/11 στις 10.00 να είμαστε όλοι και όλες στα δικαστήρια στην Πλ. Ελευθερίας, αλλά και να συνεισφέρουμε οικονομικά στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων.
ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17/11 ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/11
Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ
αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες

Συγκεντρωση Αλληλεγγυης στους 2 συλληφθεντες της πορειας της 17Ν

November 21, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες της πορείας της 17 Νοέμβρη.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 10:30 και 11:00 αντίστοιχα

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

Ρεμπετικο γλεντι για την οικονομικη ενισχυση των διωκομενων της πορειας της 17Ν

November 19, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

στην αρχιτεκτονικη σαββατο 23/11 22:00

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 10:00 ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

November 6, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

επικοινωνία-contact

matsaggou@epsiv.net

εβδομαδιαία στην κατάληψη

wordpress visitor
css.php