Που το πάνε;

May 23, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Πριν πω οτιδήποτε, να εκφράσω τα συλληπτήρια μου, για τη δολοφονία του Αθανασίου Λαζανά. Είμαι εναντίον των εγκλημάτων, που γίνονται σε βάρος συνανθρώπων μας (φόνοι, βιασμοί κα) και θέλω οι ένοχοι να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Οι ένοχοι. Μια λέξη κλειδί στην όλη Ιστορία. Ο τριαντάχρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός στην Πάτρα. Οι μαρτυρίες λένε, ότι δέχθηκε μαχαιριές από αλλοδαπούς.

Οι ναζί βρήκαν την ευκαιρία που ήθελαν. Πριν καλά, καλά, ολοκληρωθούν οι έρευνες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που οι μετανάστες χρησιμοποιούν για κατάλυμα κι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο. Η αστυνομία που ήταν εκεί τους απώθησε μετά από μικροσυμπλοκές.

Το πρώτο που παρατηρώ είναι η καπήλευση ενός θανάτου. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όχι μόνο δεν απαλύνουν τον πόνο των συγγενών, αλλά σπιλώνουν τη μνήμη του νεκρού. Η καπήλευση τέτοιων περιστατικών είναι συνήθης πρακτική για τα φίδια. Η δημιουργία φόβου και εχθρότητας οδηγεί στο ρατσισμό.  

Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο χρόνος. Η ακροδεξιά θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει. Δεν της βγαίνει το δίλλημα Ευρώ – Δραχμή και θα προσπαθήσει να διαστρέψει την κατάσταση.

Στο μίσος δίνει απάντηση η λογική: Αν αυτοί που χτύπησαν το νέο, ήταν Έλληνες, θα γίνονταν συγκέντρωση; Προφανώς όχι. Θα καταδίκαζαν φυσικά όλοι την πράξη και θα περίμεναν την απονομή της τιμωρίας στους ενόχους.

Αν το θύμα ήταν μετανάστης από μετανάστες; Τότε το πιο πιθανό θα ήταν, η αστυνομία να μην πολυσκοτισθεί. Οι ρατσιστές πάλι θα προσπαθούσαν να συνδέσουν την εγκληματικότητα με τους αθώους πρόσφυγες, ως εκεί.

Αν Έλληνες μαχαίρωναν μετανάστη; Πόσοι από αυτούς δεν δέχτηκαν επιθέσεις;

Για την ίδια πράξη, έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση, ανάλογα με την καταγωγή των θυτών ή των θυμάτων. Το βρίσκετε λογικό; Αν στο εξωτερικό, που πήγαν πολλοί δικοί μας, έκανε κάποιος Έλληνας ένα έγκλημα και υπήρχε αυτή η αντίδραση, αυτός ο ρατσισμός εναντίον όλων, δε θα μιλούσαμε για αδικία και πογκρόμ;

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Και ο κάθε ένας από μας έχει το δικό του χαρακτήρα. Είναι δε, υπεύθυνος για τις πράξεις του. Σκεφτείτε τι παραλογισμός είναι η ξενοφοβία. Ένας σε κάποιο χωριό σκοτώνει το γείτονα του. Θα πρέπει οι χωριανοί να τα βάλουν με  το χωριό, δηλαδή με τον εαυτό τους!;

Είμαστε ως άνθρωποι υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε τα εγκλήματα. Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι, να προστατέψουμε εντελώς αθώους ανθρώπους από την τυφλή βία και το παράλογο μίσος.

Η εγκληματικότητα δεν έχει σχέση με τη μετανάστευση. Έχει σχέση με πάρα πολλούς άλλους παράγοντες. Αν την εγκληματικότητα, τους φόνους τους βιασμούς, τις κλοπές κλπ  τους έκαναν ξένοι, δεν θα υπήρχε πριν έγκλημα στη χώρα. Κι όμως. Και φόνοι γίνονταν δυστυχώς, και άλλα αποτρόπαια εγκλήματα.

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχουν κάνει πολιτικοί. Ποιος ανάγκασε τους Αφγανούς να φύγουν; Ο πόλεμος. Γιατί έγινε πόλεμος; Για τα συμφέροντα. Για το λίθιο και άλλα πολύτιμα ορυκτά. Ποιος τον άρχισε; Η υπερδύναμη. Αν υπήρχε ειρήνη στη χώρα τους και ευημερία, θα έρχονταν εδώ να τρώνε σκουπίδια και να μένουν σε γιαπιά; Προφανώς όχι.

Ποιος σε κλέβει κάθε μέρα; Ποιος σήμερα ανακοίνωσε τις προαποφασισμένες περικοπές στη σύνταξη; Αυτό και αν είναι κλοπή. Κάθε μήνα, κατά συρροή. Ποιος σε σκοτώνει αργά, βασανιστικά στα νοσοκομεία; Οι περικοπές στην υγεία, που έχουν φέρει το ΕΣΥ σε χειρότερη κατάσταση από πόλεμο.    

Ας δούμε κάτι ακόμα. Τι κάνει η αστυνομία; Καταστολή. Ποιόν ορκίστηκε να προστατεύει; Εμάς. Ποιόν προστατεύει και από ποιόν παίρνει διαταγές; Από τους πολιτικούς. Τι δώσαμε εμείς στην κρίση; Μισθό, σύνταξη, περιουσία, χάσαμε τη δουλειά μας κλπ. Δώσαν ή πήραν οι πολιτικοί; Πήραν. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες;

 Ο αποπροσανατολισμός είναι αγαπημένο παιχνίδι του φασισμού. Παρουσιάζονται δήθεν ως προστάτες. Τους μόνους που προστατεύουν είναι τα μεγάλα αφεντικά. Από εσάς θέλουν να τους δώσετε δύναμη. Μετά θα σας φερθούν όπως στους ξένους, να το ξέρετε. Μάθετε πως ζούσαν επί εποχής του Χίτλερ στη Γερμανία ή εκεί που υπήρχε φασισμός και θα καταλάβετε. Δεν σας αγαπούν, ξενόφοβοι μικροαστοί. Δεν αγαπούν κανένα. Μόνο μισούν. Προσέξτε τι κάνετε.

Ένας μύθος για τα αποβράσματα της χρυσής συμμορίας, είναι ότι δήθεν «θα πουλήσουν τσαμπουκά» στους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ότι τάχα θα συγκρουστούν. Είδατε κάτι τέτοιο; «Κυρίες» στη βουλή. Όχι μόνο δεν πρόκειται να πειράξουν τους φαύλους, αλλά σαν όμοιοι, θα τους υπερασπιστούν. Επιτίθενται σε άοπλους μετανάστες επί το πλείστον. Ακριβώς γιατί είναι εύκολοι στόχοι. Ένας πεινασμένος, φτωχός που δεν τον εμπιστεύεται, ούτε τον ακούει κανείς. Ο τέλειος στόχος, για να βγάλει κάποιος τα κόμπλεξ του.

Το ερώτημα σαν κοινωνία είναι τι ζητάμε. Θέλουμε δικαιοσύνη ή εκδίκηση; Αποκατάσταση αλήθειας ή φανατισμό; Ισονομία ή ρατσισμό; Πραγματική ασφάλεια ή φόβο; Για μας, τους Αριστερούς τέτοια διλήμματα έχουν απαντηθεί. Θα υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους μετανάστες, όπως ακριβώς υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς από τα νύχια των πλουσίων εκμεταλλευτών. Γιατί για εμάς, ο φτωχός, ο αδικημένος, ανεξάρτητα από το φύλο, εμφάνιση, εθνικότητα κλπ είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.    

Κρατείστε κοντά τα χέρια σας λοιπόν από τους αθώους.

Αναδημοσιευση

Ο Αγωνας για την ελευθερια ειναι αγωνας εναντια στην φτωχεια την καταστολη και τον φασισμο-εθνικισμο

May 23, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Σταματα να ψαχνεις σωτηρες ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε καθε γειτονια.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΙΝΕΜΑ “Η ΝΙΚΗ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΤΡΙΤΗ 29/5 18.00

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΟΠΙΣΘΕΝ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΑΞΙ)

Εδω καιμε τις μαγισσες, γαμαμε τις πουτάνες. Εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ευρώπη

May 23, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

ΕΔΩ ΚΑΙΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ , ΓΑΜΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ…

Τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώνεται ο κατασταλτικός ρόλος των θεσμικών φορέων υγείας, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ που σε στενή συνεργασία με το ΠΡΟ.ΠΟ και το Υπ.Υγείας, εγκληματοποιούν γυναίκες επειδή είναι φορείς του HIV και τις προφυλακίζουν με δυσβάσταχτες κατηγορίες μέσα από ναζιστικού τύπου ιδεολόγηματα περί καθαρότητας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει άλλωστε και με μια άλλη κοινωνική ομάδα, αυτή των μεταναστών, που το ΚΕΕΛΠΝΟ εισβάλλει μαζί με τους μπάτσους στα σπίτια τους εξαναγκάζοντάς τους για εξετάσεις.

Οι κρατικοί φορείς και οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ κατασκευάζουν ένα ακόμα μιντιακό αίσχος με τη δημόσια έκθεση  ονομάτων, φωτογραφιών  και
ιατρικών ιστορικών. Στοχεύουν στη διαπόμπευση και τέλος την εξόντωση, οροθετικών γυναικών (στην πλειοψηφία τους τοξικοεξαρτημένες) και γυναικών που εκδίδονται – συνήθως θύματα του δουλεμπορίου (trafficking), της φτώχειας και της εξαθλίωσης αυτού του πολιτισμού.

Η κυριαρχία παράγει την εικόνα του Ξένου, του Άλλου, ως μιασματικού υποκειμένου. Σπέρνει τον τρόμο της  ‘’υγειονομικής βόμβας’’, διευρύνοντας τις ρατσιστικές και σεξιστικές επιταγές της.  Μέσα από το πρόσχημα της ασφάλειας προσπαθεί να δημιουργήσει μια
κοινωνία αποστειρωμένη, πειθήνια και ευάλωτη  στα σχέδια που της επιφυλάσσει.

Οι διαπομπευόμενες είναι γυναικες. Έρμαια των ορέξεων της πατριαρχικής κοινωνίας που μας περιβάλλει. Εδώ και δεκάδες χρόνια, κράτος, νταβατζήδες και πελάτες εκμεταλλεύονται, εξαναγκάζουν και βιάζουν γυναίκες-εμπόρευμα συντηρώντας την αδηφάγα και κανιβαλλικη βιομηχανία του σεξ. Και τώρα τις στήνουν στον τοίχο γιατι εκδίδονται, είναι οροθετικές και κάποιες  -το χειρότερο- Ξένες.

Αναπαράγοντας τη συγκεκριμένη κουλτούρα που τρέφει το παραμύθι της «αγίας ελληνικής οικογένειας»   ο γιόκας, ο λεβέντης, ο γαμιάς πληρώνει για να γίνει άντρας. Γλοιώδεις πορνοπελάτες χρηματοδοτούν ενα ολόκληρο δίκτυο διακινησης θηλυκών σωμάτων που τα συσκευάζει σε κοντέινερ και τα φέρνει ετοιμοπαράδοτα στα κάτεργα του σεξ. Και είναι οι ίδιοι που απαιτούν να είναι καθαρά και ελεγμένα τα προϊόντα. Για τη σωστή λειτουργία της μπίζνας που ‘’ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’.  Άντρες κάθε ηλικίας και τάξης  επιβεβαιώνουν την προνομιακή τους θέση στον πατριαρχικό αυτό κόσμο. Ξεσαλώνουν πάνω σε γυναικεία σώματα και πληρώνουν όσο όσο για να χύσουν χωρίς καπότα , αδιάφοροι για το τι θα μεταδώσουν οι ίδιοι. Τώρα, τρομοκρατημένοι κατά χιλιάδες σπάνε τα τηλέφωνα και απολαμβάνουν  πέρα από την ανοχη της κοινωνίας, την ανωνυμία, την νομική προστασία και την ιατρικη φροντίδα του κράτους .

αλληλεγγύη στις γυναίκες που προφυλακίστηκαν και σε κάθε εξαθλιωμένη και εξαθλιωμένο αυτού του κόσμου.

…ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ (Κατερίνα Γώγου)

Μην ψαχνεις για σωτηρες, Αντισταση-Αυτοοργανωση-Αλληλεγγυη σε ολες τις γειτονιες

May 21, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

λόγος ενάντια στους νεοφώτιστους “αμεσοδημοκράτες” γέρους της συστημικής κυριαρχίας

Ολοένα και περισσότερο ακούγεται από τα χείλη νεοφώτιστων κρατιστών, εθνικιστών, όψιμων υπερεπαναστατών της αριστεράς να κλείνεται σε όλες τις πτώσεις η έννοια της άμεσης δημοκρατίας, της αυτονομίας κλπ. Κομματικοί μηχανισμοί, και ηγετικά παράσιτα οσμιζόμενοι την αηδία του κόσμου απέναντι στη κυνοβουλευτική αντιπροσώπευση, την ιεραρχική διαχείριση της ζωή του (πολιτική, οικονομία, παραγωγή και κατανάλωση, σχολείο κλπ) αλλά και την αναζήτηση νέων δρόμων κοινωνικής δημουργίας, συμμετοχής και απόφασης μπολιάζουν τους εξουσιαστικούς τους λόγους και πρακτικές με ένα νέο αίτημα: άμεση δημοκρατία, συμμετοχική δημοκρατία, πραγματική δημοκρατία.

συνεχεια

Κατω τα χερια απο τις καταληψεις και τους αυτοδιαχειριζομενους χωρους

May 21, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Η επαγρύπνηση αποτρέπει εκπλήξεις

May 21, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

 

 

Είναι γεγονός ότι η επικείμενη (δεύτερη συνεχόμενη) εκλογική αναμέτρηση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει παγώσει τις πολιτικές εξελίξεις καθώς και τα ζητήματα που απασχολούσαν την πλειοψηφία του λαού.

Τα θέματα που ήταν στην κορυφή του ενδιαφέροντος πέρασαν στην άκρη, τα αβάστακτα νέα μέτρα του Ιουνίου θα ληφθούν απο την όποια νέα κυβέρνηση και οι πολίτες περιμένουν πως με ένα φακελάκι θα καταφέρουν να αλλάξουν ότι δεν άλλαξαν οι καθημερινές συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, οι πολύωρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι συνεχόμενες απεργίες και όλες οι αυτοοργανωμένες και ακηδεμόνευτες μορφές αντίστασης που εμφανίστηκαν από το στρατόπεδο των από κάτω τα τελευταία χρόνια.

Παρατηρείτα γενικώς μία ανεξήγητη αδράνεια, που ξεπερνάει τα όρια του επιτρεπτού και αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Εκτός από αδράνεια, μπορεί κάποιος, εύκολα, να διαπιστώσει εφησυχασμό και μία απελπισμένη εναπόθεση των ελπίδων στο κάλπικο εκλογικό θαύμα, που όσο too good to be true και αν είναι, δεν μπορεί να εκφράσει, ούτε στο ελάχιστο, την θέληση της κοινωνίας για πραγματική δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, να σταματήσουν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας και να αποτραπεί η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, χωρίς προηγουμένως να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

Έχει διαμορφωθεί λοιπόν ένα ρευστό κλίμα που επιτρέπει τις ακροβασίες των πολιτικών και ευνοεί τους εκβιασμούς, τόσο αυτούς που προέρχονται εντός Ελλάδας, όσο και αυτούς που έχουν αφετηρία στο εξωτερικό. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποια σημάδια στον ορίζοντα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και να σταματήσουν να περνάνε απαρατήρητα. Π.χ. μία παρέα μπάτσων αποφασίζει αυθόρμητα να μπουκάρει στην ΑΣΟΕΕ και να κοπανήσει όποιον γουστάρει, το περιστατικό γίνεται γνωστό από δημοσιογράφο – παπαγαλάκι της ασφάλειας και εν συνεχεία ξεχνιέται. Οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών παρουσιάζουν συνεχώς αυξητικές τάσεις, οι επικεφαλείς, χρυσαυγίτες με στολή, της αστυνομίας αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή έστω να καταγράψουν τα περιστατικά σαν ρατσιστικά κρούσματα βίας και όλα βαίνουν καλώς.

Παράλληλα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ συνεχίζουν την ένδοξη δράση τους. Αφού πρώτα κατάφεραν και παρουσίασαν τους ναζί σαν πολιτικό κόμμα, με πρωτότυπες θέσεις και δοκιμασμένες ιδέες για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας, η επόμενη στρατηγική κίνηση τους ήταν να διαφημίσουν και το απενοχοποιημένο χρυσαυγίτικο lifestyle. Γυμνασμένα σώματα, δυσλεξία, μπραβιλίκι, αγάπη για την πατρίδα και ολίγον από επανάσταση. Τώρα πως γίνεται να συνεργάζεσαι χρόνια με την αστυνομία, να παίρνεις στις εκλογές αστρονομικά ποσοστά από τους μπάτσους και συγχρόνως να λανσάρεις ένα επαναστατικό προφίλ, αυτό είναι κάπως περίεργο, αλλά και αθεράπευτα ελληνικό. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Δεν χρειάζεται υπόβαθρο, δεν χρειάζεται ιδεολογία, δεν χρειάζονται πράξεις. Εδώ ο Βενιζέλος λέει πως μόνο το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι θα αλλάξει τα πάντα με “άφθαρτα” στελέχη σαν τον Ψωμιάδη και την Ντορούλα.

Για αυτό θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις εκλογικές προσδοκίες, να αφοσιωθούμε στην πραγματικότητα και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε χτίζοντας τις δομές για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός. Καλοδεχούμενοι ο Σούπερμαν και ο Μπάτμαν που θα έρθουν για να μας σώσουν, αλλά όσο εμείς θα κοιτάζουμε στον ουρανό περιμένοντας τους ήρωες, μπορεί από τη στεριά να έχουν ξεφυτρώσει τέρατα…

http://imf-fuck-off.blogspot.com/2012/05/blog-post_20.html

O ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ – ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΝΚΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ αφηγήται…

May 21, 2012 | Filed Under δίαφορα | No Comments

«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ” AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ” AYTO ΠΟΥ EKANA. Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους “μαυροσκούφηδες”, στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα “παλιοκουμμούνια”, όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »

O ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ TOY TANK που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του και μιλάει πρωτη φορα για το μακελειο της 17ης Νοεμβρίου 1973
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΟΚ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

επικοινωνία-contact

matsaggou@epsiv.net

εβδομαδιαία στην κατάληψη

wordpress visitor
css.php