9 χρονια καταληψη ματσαγγου

December 12, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

]

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ  13/12 21.00 ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΣΑΓΚΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12 21.00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ”Salvador Puig Antic”

ΠΕΜΠΤΗ 15/12 20.00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑΣ ”μεχρι να ειμαστε ολοι ελευθεροι”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12 21.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΚ,ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ,ΚΙLL THE CAT,UNFIT EARTH+jungling project

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 20.30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ”Στα βαθια” ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ buffonata ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

 

 

Live riot squat στην καταληψη ματσαγγου

December 11, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία μας αφορά όλους

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Θέλοντας να σπάσουμε το τείχος της σιωπής που έχουν χτίσει γύρω από την απεργία τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και θεωρώντας ότι αυτή η εμπειρία αξίζει και πρέπει να μεταδοθεί σε πολύ κόσμο, καταγράψαμε κάποιες εικόνες από την επίσκεψή μας.

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία μας αφορά όλους

Τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη 5μελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής συνέλευσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας επισκεφτήκαμε το χώρο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου οι εργάτες βρίσκονταν σε απεργία για 36η μέρα, για να τους δώσουμε το ψήφισμα αλληλεγγύης της συνέλευσης και τα 161 ευρώ που μαζέψαμε. Θέλοντας να σπάσουμε το τείχος της σιωπής που έχουν χτίσει γύρω από την απεργία τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και θεωρώντας ότι αυτή η εμπειρία αξίζει και πρέπει να μεταδοθεί σε πολύ κόσμο, καταγράψαμε κάποιες εικόνες από την επίσκεψή μας.

”Είμαστε-και θα είμαστε-ζωντανοί χάρη σε σας”!

Η ανταπόκριση των συγκεντρωμένων εργατών στην επίσκεψή μας στο  εργοστάσιο ήταν συγκινητική. Δεκάδες άτομα μαζεύτηκαν γύρω μας και χειροκροτούσαν κατά τη διάρκεια ανάγνωσης του ψηφίσματος αλληλεγγύης, ενώ για πολύ ώρα μετά ήταν πρόθυμοι να μας εξηγήσουν λεπτομερώς το λόγο του αγώνα τους, τις σκέψεις τους για το τι μέλει γενέσθαι, τις επιθέσεις της εργοδοσίας, αλλά και την ίδια την καθημερινότητά τους στο εργοστάσιο. Αυτό που μας επαναλάμβαναν με κάθε τόνο ήταν η σπουδαιότητα της αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτόν τον αγώνα, τονίζοντάς μας ότι μόνο έτσι έχουν κρατηθεί ζωντανοί και ότι σε αυτό στηρίζονται για να πετύχουν. Αυτό γινόταν άμεσα φανερό όχι μόνο από τα δεκάδες πανό συμπαράστασης σωματείων και συλλόγων και τις ζωγραφιές μικρών παιδιών που υπήρχαν στο χώρο, αλλά και από τα τρόφιμα που διανέμονταν σε κάθε εργάτη για να μπορέσει να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της απεργίας. Από αυτή την άποψη η οργάνωση της εργατικής αλληλεγγύης σε επίπεδο εργοστασίου είναι εξαιρετική, επιτρέποντας αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.

36η ημέρα απεργίας – 51 απολύσεις

Η Απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία – και όχι στη Χαλυβουργική, όπως πολλοί μπερδεύουν – ξεκίνησε στις 31-10-11, έχοντας ως στόχο να αποτρέψει την εκ περιτροπής εργασία, τις μειώσεις μισθών πάνω από 30%, τα διήμερα και τριήμερα εργασίας και τις απολύσεις. Οι απολύσεις αυτή τη στιγμή είναι 51 (50 εργαζόμενοι και ένας “σεκιουριτάς” όπως μας είπαν), ενώ στόχος της εργοδοσίας είναι να προχωρήσει σε πολύ περισσότερες αν δε δεχθούν τις μειώσεις μισθών μέσω της εκ περιτροπής εργασίας. Όπως μας εξήγησαν, αν περάσει αυτό οι εργάτες θα αμείβονται με 92 εώς 120 ευρώ την εβδομάδα, σε μία επιχείρηση που αποτελεί τμήμα ενός σημαντικού κλάδου της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα!!! Η εργοδοσία (Μάνεσης) σε όλο αυτό το διάστημα παραμένει αμείλικτη και αδίστακτη, αφού όχι μόνο έχει προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις από την αρχή της απεργίας, αλλά καθημερινά συκοφαντεί τον αγώνα των απεργών. Μετέφερε άμεσα το λογιστήριο της εταιρείας σε άλλο σημείο ώστε να μην έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι, ενώ κυκλοφόρησε ένα κατάπτυστο κείμενο όπου κατηγορεί το σωματείο για διάφορα απίθανα πράγματα. Η αμείλικτη αυτή στάση της, όπως αναφέρθηκε, εξηγείται από το γεγονός ότι το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία έχει τη στήριξη των βιομηχάνων και στην ουσία αποτελεί προπομπό για τις επιθέσεις στο εργατικό κίνημα στο σύνολο της βιομηχανίας. Οι μισθοί 500 Ευρώ είναι ο στόχος όχι μόνο στην Ελληνική Χαλυβουργία αλλά για όλες τις βιομηχανίες και γι’ αυτό πρέπει όλοι να δούμε αυτόν τον αγώνα ως δικό μας, γιατί διαφορετικά αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσεται σε όλους τους εργαζόμενους.

“Δεν υπάρχει κανένας μας που να μην έχει τραυματιστεί”

Οι απεργοί μας περιέγραψαν μία πραγματικότητα στην οποία τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, κάθε εργάτης έχει ν’ αναφέρει κάποιο περιστατικό ατυχήματος, από απλά εγκαύματα, κομμένα δάχτυλα έως και δίμηνη νοσηλεία σε κατάσταση αφασίας. Αυτό ήταν μάλιστα ορατό σε όλους μας δια γυμνού οφθαλμού… Πέρσι μάλιστα, ένας εργάτης πέθανε όταν καυτός χάλυβας έπεσε πάνω του. Η αντιμετώπιση της εργοδοσίας στο εργατικό δυστύχημα ήταν να δώσει στη γυναίκα του νεκρού μία αποζημίωση που δεν ξεπερνούσε τα 26 ημερομίσθια. (όσες ακριβώς ήταν και οι μέρες που νοσηλευόταν στην εντατική!!!). Η “ανθρώπινη” αντιμετώπιση του βιομήχανου Μάνεση,σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα,ήταν η εξής: ”Μα καλά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς όλα τα ατυχήματα τα παθαίνετε εδώ, κι όχι στο σπίτι σας”. -”Στο σπίτι μας χαϊδεύουμε τις γυναίκες μας, εδώ τα σίδερα”, ήταν η απάντηση των εργατών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών μέχρι τη νίκη

Ως αντιπροσωπεία της Λαϊκής συνέλευσης Φιλ/φειας – Χαλκηδόνας, αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη φάση στην οποία έχει μπει ο αγώνας τους τους δηλώσαμε τη διαθεσιμότητά μας να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί: από παρουσία στο χώρο για βοήθεια στην περιφρούρηση, μέχρι μάζεμα νέας οικονομικής ενίσχυσης για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές πιέσεις. Οι εργάτες Χαλυβουργίας μας ευχαρίστησαν για τη στήριξή μας, εξηγώντας μας ότι είναι και αυτοί μαζί μας για ότι χρειαστούμε. Μας ξανατόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης ώστε να μπορούν να στέκονται όρθιοι και ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός τους αλλά και δικός μας.

Τέλος, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μικρά παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κατά την περίοδο της απεργίας, μας ζήτησαν να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε συλλέγοντας είδη για παιδιά: από μάζεμα τροφίμων, μέχρι σχολικά είδη, παιχνίδια, και ότι άλλο μπορεί να αφορά παιδιά. Τους δεσμευτήκαμε ότι θα μαζέψουμε όση περισσότερη βοήθεια μπορούμε και θα τους επισκεφτούμε σύντομα. Τους ζητήσαμε μάλιστα να έρθουν στη Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και να μας ενημερώσουν όλους και όλες για την πορεία του αγώνα τους, κάτι που μας άφησαν ανοιχτό αν τους ενημερώσουμε εγκαίρως.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

αναδημοσιευση

αυτοδιαχειριζομενο bar καθε πεμπτη 22.00

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Για τους “λούμπεν” μπάτσους που έχουν αναλάβει υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας.

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Η ασφάλεια έχει οργανώσει εδώ και περίπου ένα – ενάμισι χρόνο μεικτές ομάδες με πολιτικά, ηλικιακά από 20κάτι μέχρι 30κάτι. Οι ομάδες αυτές ντύνονται “κατάλληλα” και κάνουν πεσίματα τα βράδια, στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, από τις 2 μέχρι τις 5 το πρωί. Τα πεσίματα γίνονται αποκλειστικά σε γυναίκες και πιτσιρικάδες, όπου τους χτυπάνε από πίσω και τους παίρνουν τσάντες και μπουφάν, παριστάνοντας  “αδίστακτους κλέφτες τσαντών”, τάχα μου δήθεν.

Το τελευταίο διάστημα, μέσα στα ελληνοπρεπή ανδραγανθηματά τους περιλαμβάνονται αρπαγές σχολικών τσαντών με βιβλία από τρομοκρατημένους πιτσιρικάδες, ταξιδιωτικοί σάκοι με ρούχα από φοιτητές, μπουφάν με μπαλώματα, γυναικείες τσάντες άνευ μάρκας με τσιγάρα και χαρτομάντηλα και άλλα τέτοια, αστείας έως μηδαμινής αξίας, αν εξαιρέσει κανείς τα κινητά τηλέφωνα και τυχόν ψιλά μέσα στις τσάντες.

Ειδικά στις γυναίκες βγάζουν όλη τους την αρρενωπή προσωπικότητα, χτυπώντας κατευθείαν στο κεφάλι με γροθιές και ρίχνοντας κλωτσιές ανά δυάδες, σαν θρασύδειλοι που είναι.

Δύο κοπέλες νοσηλεύονται με σπασμένο σαγόνι και πλευρά μετά από επίθεση των καθαρμάτων αυτών, 40 περίπου μέτρα από την είσοδο του Α.Τ. Εξαρχείων. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο φρουρός του μπατσομάγαζου βγήκε στη μέση του δρόμου, έριξε μια ματιά και μετά ξαναγύρισε στο πόστο του, αραχτός και ήσυχος. Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε τελικά από το μάρτυρα. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι νοσιλευτές. Μεγάλη μαγκιά, ειδικέ φρουρέ, να μην καλείς το ΕΚΑΒ με το που βλέπεις δυο κοπέλες πεσμένες στο δρόμο και από πάνω δύο καθίκια να τις κλωτσάνε με λύσσα.

Μέχρι στιγμής έχουμε πιάσει στα πράσα δύο τρεις τέτοιες ομαδούλες. Φυσικά επιδιώκουμε να γνωρίσουμε από κοντά όλη αυτή την και καλά “λούμπεν” συμμορία και να κάνουμε ένα μακρύ και διεξοδικό διάλογο για τα άτομά τους.

Χτες περιποιηθήκαμε καταλλήλως μια τέτοια γκρούπα στο λόφο του Στρέφη, όπου είχαν πάει για να σπάσουν πλάκα με τα κινητά που μάζεψαν (παίρνουν τον κόσμο τηλέφωνο και κάνουν φάρσες, βρίζοντας και απειλώντας).

Τους χαιρετισμούς μας στην ομάδα Διας που για κάποιο λόγο (…) “μάντεψε” ότι πρέπει να

έρθει γρήγορα στο σημείο, αλλά δυστυχώς αποχώρησε, αφήνοντας πίσω της τους συναδέρφους της να προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι “απλά μια παρεξήγηση”. Φοβερή η υπηρεσιακή σας πίστη και αφοσίωση, μπράβο. Κρίμα που δε μείνατε να γνωρίσουμε και εσάς από κοντά!

Γραφικός επίσης ο trendy “επικεφαλής” της ομάδας που φώναζε ότι δεν καταδέχεται να τον δέρνει γυναίκα και ζητούσε επίμονα να τον δείρουν αν γίνεται άντρες. Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., με τι ασχολούνται όλη μέρα αυτοί οι ψυχολόγοι που προσλαμβάνονται κατά καιρούς σε αυτό το υπουργείο-αεροπλανοφόρο…

ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ!

πηγη athens indymedia

5/12/2003 δολοφονείται απο σφαίρα μπάτσου ο Ηρακλής Μαραγκάκης

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2003

Ο ειδικός φρουρός Δημητρακάκης πυροβολεί στον αυχένα τον 22 Ηρακλη Μαραγκάκη. Ο 22 χρονος μεταφέρεται κλινικά νεκρός και οι γονείς του παίρνουν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του. Ο Δημητρακάκης πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια και σε δεύτερο βαθμό η ποινή του μειώνεται στα 5.5 χρόνια.

Η δικαιολογία του ειδικού φρουρού πως βρέθηκε ένα τσιγάρο χασίς στο σημείο του μπλόκου το οποίο πέταξε ο συνοδηγός του Μαραγκάκη “”πείθει”” την …”δικαιοσύνη”

 

Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της κρατικής καταστολής.

Αναδημοσιευση

ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΦΤΗΣΕ ΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Ειδε ψωμι και ψηφους στην κοινητοποιηση που γινεται εναντια στα χαρατσια το ΚΚΕ οπου εχουν ξεπηδησει πολλες συνελευσεις γειτονιας και αμεσως πηρε την σκυταλη.Ως γνωστον το ΚΚΕ δεν συμμετεχει σε ανοιχτες διαδικασιες αλλα οπου χωσει τη μυτη του προσπαθει να διαλυσει τετοιες συνελευσεις και να τις κανει επιτροπες 2-3 ατομων και σιγουρα μελων του οπου θα καθοδηγησουν τον αγωνα με αποτερο σκοπο τι αλλο την ψηφο.Με πρωτοβουλια του δεν πληρωνω μαγνησιας οπως εχουμε γραψει σε παλιοτερη αναρτηση και την βοηθητικη του υποστηριξη το ζητημα εναντια στα χαρατσια παει πολυ καλα στην πολη του βολου και εχει κινητοποιησει πολυ κοσμο μεσα απο οριζοντιες αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες.Οι συνελευσεις Αγιας Βαρβαρας,Αγιου Νεκταριου,Δημαρχειου ειναι τρεις απο τις συνε λευσεις που εχουν πραγματοποιηθει στην Νεα Ιωνια.Ετσι τα σταλινομουλαρα του ΚΚΕ  προσπαθοντας να καπελωσουν αυτη τη διαδικασια σημερα κανανε συγκεντρωση εξω απ την ΔΕΗ με πανο που εγραφε Λαικη Συνελευση Νεας Ιωνιας που το κρατουσαν φοιτητες της νεολαιας του ΚΚΕ και απορω αν υπηρχε ενας κατοικος της Νεας Ιωνιας.

ΥΓ Απορουμε τοσα παιδια νεα με προοδευτικα μυαλα πως καθονται να τους λενε οι καθοδηγητες τι θα κανουν και τι θα πουν και τους τραβολογανε απο δω και απο κει να κανουν τους μαιντανους

ΥΓ2 Την ημερα της απεργιας στην περιφρουρηση της Χαλυβουργιας οπου παρευρισκοταν και εκει και φοιτητες του ΚΚΕ οταν καποιος συναγωνιστης μοιρασε κειμενο σε ενα απο αυτους η καθοδηγητρια του αμεσως τον επεπληξε και αυτος το πεταξε γρηγορα στην φωτια μην τυχον και διαβασει τιποτα αλλο παρα τον ριζοσπαστη

ΠΑΤΡΙΣ ΚΚΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ενημερωση απο την διαδηλωση της 6 Δεκεμβρη(η μερα που δολοφονηθηκε ο αλεξανδρος γρηγοροπουλος)

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η διαδηλωση ειχε καλεστει 5 η ωρα απο Αντιεξουσιαστες Φοιτητικους Συλλογους και το ΕΕΚ.Ξεκινησε κατα τις 6.30 οπου κατα την διαρκεια της ο κοσμος ηταν +-1500 ατομα.Η πορεια ειχε πολυ παλμο ενω κατα την διαρκεια της πραγματοποιουνταν επιθεσεις σε τραπεζες,σε ρουφιανοκαμερες καταγραφης κοινωνικης ζωης.Στο υψος της νομαρχιας ,οπου οι περιπου 4-5 διμοιριες ΜΑΤ που βρισκοταν γυρω απο την πορεια πλησιασαν την διαδηλωση,οι διαδηλωτες αρχισαν να επιτηθονται στους ”πρετορες” της ”δημοκρατιας”,του κεφαλαιου και του κρατους που το υπηρετει,της κυβερνησης των τραπεζιτων των δοσιλογων και των μαυραγοριτων και του ΔΝΤ.Οι συγκρουσεις συνεχιστηκαν για περιπου 2 ωρες στο κεντρο της πολης απο την Ιωλκου και προς την παραλια ενω εγιναν και 13 προσαγωγες οπου καποιοι απο τους προσαχθεντες ξυλοκοπηθηκαν.Στην συνεχεια 250 ατομα διαδηλωσαν προς την αστυνομικη διευθυνση βολου  που με κεντρικο συνθημα λευτερια στους προσαχθεντες απαιτησαν και πετυχαν τελικα την απελευθερωση των προσαχθεντων .

Ηταν πολυ θετικο και εχει κερδιθει στην πολη εδω και πολυ καιρο οπως και στην 17 νοεμβρη οτι παρολη την τρομοκρατια που θελανε να περασουν τα σκιαχτρα με τα κρανη και τα γκλοπς και τα δακρυγονου παρα πολυς κοσμος σταθηκε αλληλεγγυος στους προσαχθεντες.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ(ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

αναδημοσιευση

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Να επαναπροσληφθεί άμεσα ο δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Παράνομη η απόλυση του δημοσιογράφου
Η τοπική εφημερίδα Θεσσαλία ήταν η πρώτη εφημερίδα (μάλλον και πανελλαδικά) που εφάρμοσε διαθεσιμότητες για  15 ημέρες, εκ περιτροπής για όλους τους εργαζόμενους, από τον Μάϊο μέχρι και τον Ιούνιο 2010. Ένας μόνο δημοσιογράφος δεν τέθηκε σε  διαθεσιμότητα, ο συνδικαλιστής, δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής (μέλος της παράταξης Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων) καθώς τότε, αρνήθηκε να συνυπογράψει την “οικιοθελή” του διαθεσιμότητα για να σωθεί η επιχείρηση…..

Το Γενάρη 2011 η εργοδοσία της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, επικαλούμενη την κρίση στην αγορά, ξεκίνησε την προσπάθεια να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τις επέβελλε με ελάχιστες εξαιρέσεις την 1η Ιουνίου 2011 και πάλι ο Θ. Βογιατζής αρνήθηκε να συνυπογράψει. Ήδη από πέρυσι, η εργοδοσία του είχε αφαιρέσει το εργατικό ρεπορτάζ και τον μετακινούσε ευκαιριακά, χωρίς ποτέ αυτός να διαμαρτυρηθεί για τα νέα καθήκοντα που του ανέθετε η εργοδοσία του Δανού, ο ιδιοκτήτης της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Στις 16 Νοέμβρη 2011 ο Θανάσης Βογιατζής απολύθηκε για τους παραπάνω “ευνόητους” λόγους, μόνο που η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας (απόφαση 25/11/11) στην οποία κατέφυγε είχε άλλη γνώμη.
Το πόρισμα που αναρτάται ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας και θεωρεί την απόλυση συνδικαλιστική και “αντικειμενικά αδικαιολόγητη”.
Οι τοπικές εφημερίδες δεν έγραψαν λέξη για την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας, αν και σε άλλες περιπτώσεις δικαίωσης εργαζομένων, πάντοτε αφιερώνουν χώρο. Φυσικά δεν περιμέναμε να δημοσιευτεί η απόφαση στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, αλλά όμως έτσι δεν είναι απόλυτα εμφανές ότι ο τύπος δεν είναι και τόσο…ελεύθερος αλλά δεσμεύεται από τα συμφέροντα των εργοδοτών;
Στην επιθεώρηση εργασίας παραβρέθηκαν ή έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης η ΠΟΕΜ, η Ομοσπονδία Χάρτου, ΠΟΕΣΥ, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, το Σωματείο Τεχνικών Βόλου, η Ένωση Τυπογράφων ενώ ψήφισμα ενέκρινε και η γενική συνέλευση των εργαζομένων ΙΜΑΣ.
αναδημοσιευση

Ενημερωση για την απεργια της 1ης Δεκεμβρη στον Βολο

December 7, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Επειδη η απεργια δεν ξεκιναει απο την διαδηλωση αλλα  απο την προετοιμασια της θα περιγραψουμε λιγες απο τις δρασεις που γινανε απο συνελευση αναρχικων αντιεξουσιαστων που καλουσαν μαζι με αλλους(Φοιτητικους Συλλογους,Δεν Πληρωνω,ΕΕΚ,Ανταρσυα κλπ).Κολληθηκαν 600 αφισες και πεταχτηκαν σε ολη την πολη 20.000 τρικακια που καλουσαν στην διαδηλωση της απεργιας και στην διαδηλωση της 6 δεκεμβρη,ενω εγινε και συντονιστικη ανοιχτη συνελευση για την οργανωση της πορειας 2 μερες πριν την απεργια.Αυτο που πρεπει να καταλαβουν οσοι συμμετεχουν στην ανεξαρτητη συγκεντρωση στις απεργιακες κοινητοποιησεις ειναι οτι αυτη κανονιζεται(ή πρεπει να κανονιζεται) απο ανοιχτες διαδικασιες γιατι αυτη ειναι η διαφορα της απο τις συγκεντρωσης του ΕΚΒ  και του ΠΑΜΕ οτι μπορει ο καθενας ισοτιμα να παρει θεση και να συνδιαμορφωσει και να συμμετασχει μεσα απο οριζοντιες διαδικασιες.Ταυτοχρονα θελουμε να πουμε οτι το ΕΚΒ δεν κουνησε ουτε το μικρο του δαχτυλακι γι αυτη την απεργιακη κινητοποιηση αφου δεν ειχαν κολλησει ουτε αφισες(οχι οτι τις κολλανε αυτοι,πληρωνουν αλλους).

Την ημερα της κινητοποιησης καποια ατομα απο την ανοιχτη συνελευση για την ανεξαρτητη συγκεντρωση παρευρεθησαν στην Χαλυβουργια Βολου για να ενισχυσουν την περιφρουρηση του σωματιου εργαζομενων.Η ανεξαρτητη συγκεντρωση αριθμουσε περιπου 500 ατομα που με τη σειρα τα μπλοκ ηταν 1.Φοιτητικοι Συλλογοι 2.Αντιεξουσιαστικο μπλοκ που ηταν και το μεγαλυτερο αριθμητικα(250 ατομα) 3.Ανταρσυα 4.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Κατα την διαρκεια της πορειας που ειχε αρκετα δυνατο παλμο εγινε επιθεση στα γραφεια του ΛΑΟΣ ενω εγιναν και απαλλοτριωσεις τροφιμων και ποτων απο μεγαλες αλυσιδες supermarket τα οποια σταλθηκαν στους απεργους της Χαλυβουργιας Ασπροπυργου.

Τελος σε δηλωσεις που εκανε ο Παυλος Μαρκακης βουλευτης του ΛΑΟΣ ,αυτου του ακροδεξιου κοινοβουλευτικου κομματος, στοχοποιησε την καταληψη ματσαγγου για την επιθεση στα γραφεια.Δεν ειναι τυχαιο αφου αυτοι και ομοιδεατες του εχουν στοχοποιησει επανελημενως ανοιχτους κοινωνικους αυτοοργανωμενους χωρους και καταληψεις,συλλογικοτητες(καταληψη villa amalias,athensindymedia.org,καταληψη ματσαγγου κλπ) και ατομα που αγωνιζονται εναντια στην φτωχεια την εξαθλιωση,εναντια στην μιζερια,την ανεχεια και την ανελευθερια που εχουν επιβαλλει σε ολο τον ελληνικο λαο.Αυτοι ειναι οι ηθικοι αυτουργοι για επιθεσεις εναντια σε τετοιους χωρους σαν την καταληψη ματσαγγου,εναντια σε μεταναστες και γενικοτερα σε οτι μοιαζει διαφορετικο αφου καθημερινα ξερνανε φασιστικες κορονες μισαλοδοξια  απο τα καναλια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ 

 

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΗΤΤΑ

Next Page »

επικοινωνία-contact

matsaggou@epsiv.net

εβδομαδιαία στην κατάληψη

wordpress visitor
css.php