Party της ομάδας της στέγης

February 24, 2011 | Filed Under δίαφορα, κουζίνα-bar | No Comments

To Σάββατο θα γίνει πάρτυ απο τον κόσμο που μένει στο κτήριο, τα έσοδα θα πάνε για τις ανάγκες του κτηρίου

κάλεσμα σε ανεξάρτητη πορεία

February 19, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞., καλέσματα-πορείες, παρεμβάσεις | No Comments


Ανεξάρτητο κάλεσμα χωρίς τους εργατοπατέρες και τα αφεντικά τους, την Τετάρτη 23 Φεβ. στις 10 π.μ στην πλατεία Ελευθερίας για πορεία.

Εδώ (1)(2) το κείμενο της συλλογικότητας για την απεργία.

Στα πλαίσια της προπαγάνδισης της γενικής απεργίας που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Φεβ. σύντροφοι από την συλλογικότητα x στο άπειρο κάνανε μοίρασμα εντύπων όπως του κειμένου-καλέσματος για την γενική απεργία, της εφημερίδας δρόμου Άπατρις, πρόσφατης μπροσούρας της συλλογικότητας για την πράσινη ανάπτυξη,  καθώς και διαφόρων άλλων κείμενων στο κέντρο του Βόλου.Επίσης κρεμαστήκανε πανό σε κεντρικές γειτονίες της πόλης.

Προβολή Τετάρτης

February 18, 2011 | Filed Under κινηματογραφική κολλεκτίβα | No Comments

μόνο για την Τεταρτη 23 Φεβ.


αλληλεγγύη στην κατάληψη Πικπα

February 18, 2011 | Filed Under δίαφορα | No Comments

Οι καταλήψεις θα κλείσουν όταν η κοινωνία θα απελευθερωθεί

Η Θα Νικήσει Ο Δρόμος ή Θα Νικήσει ο Τρόμος

Χτες τα ξημερώματα, 16/2 εκκενώθηκε ο αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός χώρος της κατάληψης ΠΙΚΠΑ. Μετά την κοινωνική εξέγερση το Δεκέμβρη του 2008 μια ομάδα ανθρώπων είχε αποφασίσει να οικειοποιηθεί το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο κτήριο, μετατρέποντάς το σε ένα αγωνιστικό-πολιτικό στέκι.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της εισβολής των μπάτσων, έφτασαν τρία άτομα στο χώρο τα οποία συνελήφθησαν. Στην συνέχεια πήγαν περίπου 15 άτομα από έξω από το κτήριο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τους επιτέθηκαν χωρίς καμία πρόκληση από μεριάς των αλληλέγγυων. Έπειτα, περίπου 70 άτομα έκαναν κατάληψη στο κτήριο του παραρτήματος του υπουργείου υγείας, με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι σύντροφοι. Οι δύο αφέθηκαν ενώ ο τρίτος κατηγορείται για κλοπή ρεύματος (10.500 ευρώ) από τη ΔΕΗ και για φθορές στο κτήριο από το υπουργείο υγείας (3.500). Του απαγγέλθηκαν οι παραπάνω κατηγορίες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ο σύντροφος που κατηγορείται δεν έμενε στο κτήριο, ούτε τον βρήκαν εκεί την ώρα της εισβολής.

Το βράδυ γίνεται πορεία ενάντια στην καταστολή από περίπου 100 άτομα, όπου γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστεί το κτήριο στο οποίο παρέμεναν δύο διμοιρίες. Λίγα μέτρα πιο μακριά γίνεται σύγκρουση με τους μπάτσους, οι οποίοι κυνηγάνε τον κόσμο και συλλαμβάνουν από το σωρό συνολικά 4 άτομα, οι οποίοι χτυπήθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες περνούσαν από εισαγγελέα, ώστε να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Ο εισαγγελέας αρχικά απέδωσε τα κακουργήματα σε δύο από τους συλληφθέντες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με προφυλάκιση. Οι σύντροφοι ζήτησαν αναβολή, έως αύριο ώστε ν΄ απολογηθούν. Την ώρα που ετοιμάζονταν να τους βγάλουν από τα δικαστήρια η διμοιρία των ΜΑΤ, προσπάθησε να κλείσει το δρόμο κρατώντας σε απόσταση τους συλληφθέντες από τους αλληλέγγυους, κάνοντας επίθεση στον συγκεντρωμένο κόσμο με γκλοπ και χημικά ώστε να τους απομακρύνει.

Δεν φαίνεται να είναι τυχαία η χρονική επιλογή της εξουσίας για καταστολή, μία εβδομάδα πριν από την πανεργατική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης. Το τελευταίο διάστημα με την οικονομική τρομοκρατία που επιχειρεί η εξουσία χρειάζεται αναμφίβολα σαν συμπλήρωμά της και μια νέα “ποιότητα” κρατικής καταστολής. Σήμερα που ο καπιταλισμός δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο, η συναίνεση μπορεί να αποσπαστεί μονάχα με τη βία. Άρτιοι υποστηρικτές της κυβερνητικής εξουσίας, η δικαστική εξουσία και οι δημοσιογράφοι.

Είναι πλέον ορατό πως όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται την υποκρισία των εξουσιαστικών μηχανισμών και εξοργίζεται με αυτή. Όμως οι φραστικοί αφορισμοί, οι μεγαλοστομίες, τα μπινελίκια και η οργή που υποβόσκει αλλά δεν εκφράζεται δεν φτάνουν και δεν οδηγούν πουθενά, χρειάζεται έμπρακτη αντίσταση στους σχεδιασμούς της εξουσίας σε όλα τα πεδία. Επιβάλλεται να γίνει κοινή συνείδηση η αναγκαιότητα της σύγκρουσης με το σάπιο κόσμο τους, όχι ως κάτι αφηρημένος και μακρινό μα ως μια επιλογή και τακτική αγώνα για το εδώ και το τώρα. Από τους απελευθερωμένους δρόμους της Αιγύπτου και της Τυνησίας μέχρι την αυτόνομη Τσιάπας. Από τα οδοφράγματα της Κερατέας μέχρι τις καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων κτηρίων. Από τις σηκωμένες μπάρες των διοδίων και τα χαλασμένα ακυρωτικά μηχανήματα των μ.μ.μ. μέχρι τις δυναμικές ενέργειες ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Από την καθημερινή στάση ζωής και των αγώνα στους χώρους εργασίας μέχρι τις άγριες απεργίες. Από εκεί που στέκεται ο καθένας από εμάς μέχρι εκεί που θα συναντηθούμε συλλογικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΙΚΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΙΣΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 6 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Αλληλέγγυοι/ες

Παγκρήτια πορεία ενάντια στην καταστολή
Παρασκευή 18:00 στα Λιοντάρια

κείμενο συντρόφων απο την κατάληψη
Δέλτα
στη Θεσ/κη.

Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό Tv Creta

[media id=9]

Παρουσίαση για το κίνημα της Αυτομείωσης

February 10, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞., κείμενα, συζητήσεις | No Comments

Την Παρασκεύη 18 Φλεβάρη θα γίνει παρουσίαση-συζήτηση απο συντρόφους της κατάληψης Πραπόπουλου για το κίνημα της Αυτομείωσης στην Ιταλία.

τί είναι η αυτομείωση;

(αποσπάσματα και μερικά παραδείγματα)

Σε ένα γενικότερο επίπεδο, το Σχέδιο Carli (πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας) επιδιώκει να αναθέσει το βάρος της ιταλικής οικονομικής μεταρρύθμισης στην εργατική τάξη μέσω της μείωσης των ‘εσωτερικών’ διεκδικήσεων, συνεπώς της οικιακής κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αρχή της κυβέρνησης περί ‘δίκαιης κοστολόγησης’ των δημόσιων υπηρεσιών έχει ως επακόλουθο μια μαζική άνοδο τιμών στις συγκοινωνίες, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο τηλέφωνο, στην ιατρική περίθαλψη και στη στέγαση…..

….Ως απάντηση σε αυτή την μεταρρύθμιση ξεκίνησαν μαζικοί αγώνες: στην Ιταλία ανάμεσα στο 1969 και το 1975 20.000 κατοικίες καταλαμβάνονται. Η αυτομείωση των ενοικίων ήταν η πρώτη μορφή δράσης, η πολιτική στόχευση ήταν να περιοριστούν τα ενοίκια στο 10% των μηνιαίων αποδοχών κάποιου…….

…..στα πλαίσια του Σχεδίου Carli, η κυβέρνηση αποφασίζει στις αρχές Ιουλίου να αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή η αύξηση προεξοφλεί μια ολόκληρη σειρά από παρεμφερή μέτρα και, ως αποτέλεσμα, αποτελεί ένα πολιτικό τεστ για την εξουσία. Θα είναι ικανοί να επιβάλουν τις ακόλουθες αυξήσεις – τηλεφωνικά τέλη, δημόσιες συγκοινωνίες κλπ – όλο γρηγορότερα κι ευκολότερα, αν η αντίδραση στην πρώτη τους απόφαση είναι αδύναμη και διστακτική. Τα συνδικάτα πρέπει να δράσουν- και να δράσουν γρήγορα…..

…Η αυτομείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος συμβολίζει τη διαφωνία των πελατών με τη μονόπλευρη απόφαση που πάρθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο. Η άμεση δράση πρέπει να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και μ’ αυτόν τον τρόπο να καθορίσει το επίπεδο των διεκδικήσεων, γύρω από τις οποίες μπορούν να λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις. Τα μέλη των συνδικάτων έθεσαν αυτό το επίπεδο στο 50% των νέων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος..

Εδώ μπορείται να ρίξετε μια ματία στο εισαγωγικό κείμενο συντρόφου της συνέλευσης που θα προλογίσει την συζήτηση

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο της παρουσίασης των συντρόφων απο την κατάληψη Πραπόπουλου.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση για την αυτομείωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, μετά την εισήγηση των συντρόφων από την κατάληψη Πραπόπουλου έγινε ζωηρή συζήτηση κατά την οποία ακούστηκαν απορίες, προβληματισμοί αλλά και προτάσεις σε σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα (διόδια , αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, εισιτήριο στα νοσοκομεία, μετατροπή σε πλημμέλημα παρόμοιων παραβάσεων, κτλ)

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους “παραβάτες” των διοδίων και των αστικών συγκοινωνιών.

Πορεία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

February 10, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞., καλέσματα-πορείες, παρεμβάσεις | No Comments

Αν έχουμε μια ελπίδα ακόμα την χρωστάμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία.Γιατί αν δεν μοιραστούμε έναν κοινό αγώνα θα μοιραστούμε μια κοινή ήττα.

Διαβάστε το κείμενο απο συντρόφους -ισσες απο το Ηράκλειο Κρήτης

Πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 15 Φεβ. στις 18:30, πλατεία Ελευθερίας.

[media id=8]

μαζί με τους αντάρτες της Κερατέας

February 10, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞. | No Comments

Οι φωτίες των κατοίκων της Κερατέας καίνε και στις καρδίες μας.

Αλληλεγγύη στους μαχόμενους κατοίκους της Κερατέας, καμία δίωξη στους συλληφθέντες.

Στις 29 και 30 Δεκ. 2010 διοργάνωθηκε στην κατάληψη διήμερο ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας του Βόλου σχετίκα με τα γεγονότα της Κερατέας αλλά και αυτά της Λευκίμης στην Κέρκυρα παλίοτερα.Προβλήθηκαν βίντεο για Λευκίμη και Κερατέα και ακολούθησε συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων.Την δεύτερη μέρα έγινε συναυλία με πανκ μπάντες απο τη Θεσσαλία και τον Βόλο.

Κατά την δίαρκεια του διημέρου είχε μοιράστεί κείμενο συντρόφων της Πρωτοβουλίας του Λόφου του Στρέφη.

[media id=6]

Ο στρατός και η αστυνομία είναι τα δόντια των αφεντικών

February 10, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞. | No Comments

Καλύτερα άνεργος παρά με στολή, μια ζωή τσιράκι των αφεντικών

Πρίν απο λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς κοινή άσκηση της 71ης αερομεταφερόμενης μοίρας και της ομάδας της ελληνικής αστυνομίας Κ9.

Σκοπός της άσκησης όπως φαίνεται κι απ΄το βίντεο ήταν η καταστολή πολιτικών-κοινωνικών εξεγέρσεων, παρόμοιες ασκήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν ειδικά μετα τα Δεκεμβριανά του 2008.Σήμερα είναι άσκηση, αύριο θα είναι πραγματικότητα ενάντιων ανέργων, φοιτητών, εργατών και εξεγερμένων.Να σημειωθεί πως η εν λόγω μοίρα συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE), αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC.

Διαβάστε εδώ την ανοιχτή επιστολή των φαντάρων της 71ης αερομεταφερόμενης μοίρας απο το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

[media id=7]

Εκδήλωση για το κίνημα απελευθέρωσης των ζώων

February 4, 2011 | Filed Under προβολές, συζητήσεις | No Comments

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση-προβολή για το κινήμα απελευθέρωσης των ζώων και τις ακτιβιστικές δράσεις της Jill, μιας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε την 1 Φεβ.1995 στην διάρκεια δράσης ενάντια στην εξαγωγή ζωντανών απο το αεροδρόμιο του Coventry, UK.Μετά την προβόλη και το άνοιγμα της συζήτησης απο τον John ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της εκμετάλευσης των ζώων και για το πώς αυτή η εκμετάλευση μας παρουσιάζεται πλέον ως φυσιολογική.Αφού έκανε μια μικρή ιστορική διήγηση για το κίνημα, ο John μας ενημέρωσε για την κατάσταση του κινήματος απελευθέρωσης των ζώων στις μέρες μας αλλά και για το πώς αυτό τήνει να διαμορφωθεί εφεξής.Η όλη παρουσίαση κράτησε περισσότερο απο 3 ώρες και την παρακολούθησαν-συμμετείχαν αρκετά άτομα.Την ταινία-ντοκυματέρ του John μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδώ (ελλην. υπότιτλοι, διάρκειας περίπου 30′).

Party οικονομικής ενίσχυσης

February 2, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞. | No Comments

Τα έσοδα θα διατεθούν για την προπαγάνδιση της γενικής απεργίας

επικοινωνία-contact

matsaggou@epsiv.net

εβδομαδιαία στην κατάληψη

wordpress visitor
css.php