ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ 2ΗΜΕΡΟ 15-16 ΑΠΡΙΛΗ

April 11, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞., αφίσες, δίαφορα, συζητήσεις, συναυλίες | No Comments


Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η   1 5 / 4 ,    2 0 : 0 0  –  Θ ό λ ο ς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ :

“Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ”

Θα συμμετάσχουν σύντροφοι αντιφασίστες από Γερμανία(Cafe Morgenland)

Σ Α Β Β Α Τ Ο   1 6 / 4 ,     2 1 : 0 0   –   Π ε δ ί ο ν   Ά ρ ε ω ς

ΣΥΝΑΥΛΙΑ :

ΠΑΝΚΡΕΑΣ(Βέροια)

ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ(Καστοριά)

BANDAGE(Αθήνα)

DREAMS FALL(Βόλος)

Σ.Π.Ε.(Γρεβενά)

 

Σε έναν κόσμο που είναι βαθιά ταξικά και κοινωνικά διαχωρισμένος, αν ο εκμεταλλευόμενος ή ο καταπιεσμένος καταβάλεται από εθνικά ιδεώδη είναι σαν να σηκώνει λευκή σημαία στο ταξικό πεδίο μαχών. Ο απώτερος σκοπός των εθνικών επεκτατικών πόλεμών είναι απλά να μοιραστεί η παγκόσμια πίτα οικονομικών συμφερόντων. Έτσι αυτοί που μας ζητούν χαμένες προ αιώνων πατρίδες, εν τέλει μας ζητούν την υποταγή στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ συμφέροντα. Οι  απελευθερωτικοί αγώνες του παρελθόντος εσκεμμένα παραχαράσσονται από κράτος και κεφάλαιο και αποκρύπτεται το κοινωνικοταξικό τους πλαίσιο δίνοντας έμφαση στον εθνικό τους χαρακτήρα. Το να αφήνεις τον εαυτό σου να αναλώνεται στην προγονολαγνεία δεν ωφελεί σε τίποτα τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα.  Στην εποχή της κρίσης η Κυριαρχία χρησιμοποιεί κάθε μέσο (σχολείο,θρησκεία,ΜΜΕ,παρακράτος κλπ), ώστε να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, στρέφοντας τους στο εθνικό συμφέρον. Εμείς οι “από κάτω’’ απαντάμε ΤΑΞΙΚΑ, οχι  ΕΘΝΙΚΑ .

Παρουσίαση για το κίνημα της Αυτομείωσης

February 10, 2011 | Filed Under απ' το σημείο x στο άπειρο x-->∞., κείμενα, συζητήσεις | No Comments

Την Παρασκεύη 18 Φλεβάρη θα γίνει παρουσίαση-συζήτηση απο συντρόφους της κατάληψης Πραπόπουλου για το κίνημα της Αυτομείωσης στην Ιταλία.

τί είναι η αυτομείωση;

(αποσπάσματα και μερικά παραδείγματα)

Σε ένα γενικότερο επίπεδο, το Σχέδιο Carli (πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας) επιδιώκει να αναθέσει το βάρος της ιταλικής οικονομικής μεταρρύθμισης στην εργατική τάξη μέσω της μείωσης των ‘εσωτερικών’ διεκδικήσεων, συνεπώς της οικιακής κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αρχή της κυβέρνησης περί ‘δίκαιης κοστολόγησης’ των δημόσιων υπηρεσιών έχει ως επακόλουθο μια μαζική άνοδο τιμών στις συγκοινωνίες, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο τηλέφωνο, στην ιατρική περίθαλψη και στη στέγαση…..

….Ως απάντηση σε αυτή την μεταρρύθμιση ξεκίνησαν μαζικοί αγώνες: στην Ιταλία ανάμεσα στο 1969 και το 1975 20.000 κατοικίες καταλαμβάνονται. Η αυτομείωση των ενοικίων ήταν η πρώτη μορφή δράσης, η πολιτική στόχευση ήταν να περιοριστούν τα ενοίκια στο 10% των μηνιαίων αποδοχών κάποιου…….

…..στα πλαίσια του Σχεδίου Carli, η κυβέρνηση αποφασίζει στις αρχές Ιουλίου να αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή η αύξηση προεξοφλεί μια ολόκληρη σειρά από παρεμφερή μέτρα και, ως αποτέλεσμα, αποτελεί ένα πολιτικό τεστ για την εξουσία. Θα είναι ικανοί να επιβάλουν τις ακόλουθες αυξήσεις – τηλεφωνικά τέλη, δημόσιες συγκοινωνίες κλπ – όλο γρηγορότερα κι ευκολότερα, αν η αντίδραση στην πρώτη τους απόφαση είναι αδύναμη και διστακτική. Τα συνδικάτα πρέπει να δράσουν- και να δράσουν γρήγορα…..

…Η αυτομείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος συμβολίζει τη διαφωνία των πελατών με τη μονόπλευρη απόφαση που πάρθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο. Η άμεση δράση πρέπει να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και μ’ αυτόν τον τρόπο να καθορίσει το επίπεδο των διεκδικήσεων, γύρω από τις οποίες μπορούν να λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις. Τα μέλη των συνδικάτων έθεσαν αυτό το επίπεδο στο 50% των νέων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος..

Εδώ μπορείται να ρίξετε μια ματία στο εισαγωγικό κείμενο συντρόφου της συνέλευσης που θα προλογίσει την συζήτηση

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο της παρουσίασης των συντρόφων απο την κατάληψη Πραπόπουλου.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση για την αυτομείωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, μετά την εισήγηση των συντρόφων από την κατάληψη Πραπόπουλου έγινε ζωηρή συζήτηση κατά την οποία ακούστηκαν απορίες, προβληματισμοί αλλά και προτάσεις σε σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα (διόδια , αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, εισιτήριο στα νοσοκομεία, μετατροπή σε πλημμέλημα παρόμοιων παραβάσεων, κτλ)

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους “παραβάτες” των διοδίων και των αστικών συγκοινωνιών.

Εκδήλωση για το κίνημα απελευθέρωσης των ζώων

February 4, 2011 | Filed Under προβολές, συζητήσεις | No Comments

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση-προβολή για το κινήμα απελευθέρωσης των ζώων και τις ακτιβιστικές δράσεις της Jill, μιας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε την 1 Φεβ.1995 στην διάρκεια δράσης ενάντια στην εξαγωγή ζωντανών απο το αεροδρόμιο του Coventry, UK.Μετά την προβόλη και το άνοιγμα της συζήτησης απο τον John ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της εκμετάλευσης των ζώων και για το πώς αυτή η εκμετάλευση μας παρουσιάζεται πλέον ως φυσιολογική.Αφού έκανε μια μικρή ιστορική διήγηση για το κίνημα, ο John μας ενημέρωσε για την κατάσταση του κινήματος απελευθέρωσης των ζώων στις μέρες μας αλλά και για το πώς αυτό τήνει να διαμορφωθεί εφεξής.Η όλη παρουσίαση κράτησε περισσότερο απο 3 ώρες και την παρακολούθησαν-συμμετείχαν αρκετά άτομα.Την ταινία-ντοκυματέρ του John μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδώ (ελλην. υπότιτλοι, διάρκειας περίπου 30′).

Η απάτη της πράσινης ανάπτυξης

November 4, 2009 | Filed Under κείμενα, συζητήσεις | No Comments

Το κείμενο που ακολουθεί ήταν η εισήγηση της συζήτησης:

“Η απάτη της πράσινης ανάπτυξης. ∆εν αλλάζει η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο και ανθρώπου προς τη φύση, αλλάζει μόνο όνομα ο καπιταλισμός”

που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 7 χρόνια της κατάληψης Ματσάγγου.


κατεβάστε το 12σέλιδο κείμενο σε pdf εδώ

3ήμερο ενάντια στον ελληνικό ιμπεριαλισμό

May 4, 2009 | Filed Under προβολές, συζητήσεις | No Comments

Εργάτες – αφεντικά, εκμεταλλευτές – εκμεταλλευόμενοι κάτω από κοινή εθνική ομπρέλα. Έτσι η εξουσία διαχειρίζεται τα προνόμια της. Το κοινό που δένει αυτήν την κοινωνία δεν είναι η εθνική ταυτότητα αλλά η εθνική ντόπα που προσπαθεί να σκεπάσει τις ιεραρχικές σχέσεις και τις ταξικές διαφορές.

Από μικροί είμαστε εκτεθειμένοι στα παραμύθια της ιστορικής εκπαίδευσης. Μαθαίνουμε ότι η ελλάδα είναι ένα μικρό έθνος με μεγαλειώδες παρελθόν – αυτό του αρχαιοελληνικού πολιτισμού – που βρίσκεται συνεχώς σε απειλή από τους γύρω βάρβαρους.

Κατάσταση άμυνας για το εσωτερικό – συνεχείς επεκτατικές βλέψεις προς το εξωτερικό!

Η ακροδεξιά λογική που οραματίζεται την ελλάδα των 7 θαλασσών, μαζί με την κρατική προπαγάνδα των κόκκινων συναγερμών μας δίνουν ένα εκρηκτικό μίγμα πατριωτισμού – ρατσισμού και την κοινωνική υποταγή στις επιβολές των από πάνω.

Φιλοξενούμε αυτήν την εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης μας ενάντια στο κράτος και τον εθνικισμό και για την όξυνση του ταξικού ανταγωνισμού.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

AATW

March 24, 2009 | Filed Under συζητήσεις | No Comments

2ήμερο εκδηλώσεων 6-7/2/09

January 28, 2009 | Filed Under συζητήσεις, συναυλίες | No CommentsΚείμενο που μοιράστηκε στο Βόλο από ανοιχτη συνέλευση στο πανεπιστήμιο (θόλος)

December 18, 2008 | Filed Under καλέσματα-πορείες, συζητήσεις | No Comments

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Το Σάββατο 6/12/08 δολοφονείται εν ψυχρώ στα Εξάρχεια ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από το όπλο ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ενώ βρισκόταν σε περιπολία μαζί με τον Βασίλη Σαραλιώτη.

Το ίδιο βράδυ τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται αυθόρμητες πορείες, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε άλλους κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους. Αντανακλαστικά μετά τη δολοφονία του Αλέξη πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο πορεία 150 ανθρώπων που επιτέθηκε στο Α.Τ. Βόλου κάτι που εσκεμμένα αποσιωπήθηκε από τα τοπικά media. Τις επόμενες μέρες οι επιθέσεις και οι πορείες γενικεύονται, σχολεία και σχολές καταλαμβάνονται και λειτουργούν σαν κέντρα αντιπληροφόρησης .Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σπεύδουν να επαληθεύσουν το ρόλο τους, σκορπίζοντας τον τρόμο έχοντας σαν άξονα αναφοράς την καταστροφή μαγαζιών και το πλιάτσικο, αποπροσανατολίζοντας όσους απαθείς παρακολουθούσαν τα γεγονότα και στρέφοντάς τους ενάντια στον εξεγερμένο κόσμο. Ταυτόχρονα στοχοποιούνται ως γιάφκες τρομοκρατών ανοιχτοί κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι (καταλήψεις, στέκια, κ.α.), κάνοντας λόγο για γνωστούς- αγνώστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι οργανώνουν και καθοδηγούν τις εκατοντάδες μαθητών, φοιτητών που επί μία βδομάδα κατεβαίνουν στους δρόμους και συγκρούονται με τα ματ.

Στο Βόλο επίθεση σε μαγαζιά δεν έγινε ποτέ . Παρόλα αυτά μίντια, ασφαλίτες και κνίτες διέσπειραν φήμες από την πρώτη στιγμή σε μαγαζάτορες και σε σπίτια ότι πρόκειται να έρθουν αναρχικοί να τους καταστρέψουν τις ιδιοκτησίες. Αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες. Όποιος συνεχίζει πια να «φοβάται» και να το μεταδίδει δεν είναι τόσο αθώος. Έτσι κι αλλιώς οι εξεγέρσεις γίνονται από τους από κάτω και τους εξαθλιωμένους και όσα κοινωνικά κομμάτια έχουν καταλάβει ότι αυτή ή κοινωνία είναι δομημένη εναντίον τους.

Το πλιάτσικο (για μας απαλλοτρίωση), όπως περιγράφεται από τα media, σε συνθήκες κοινωνικής εξέγερσης δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια σταγόνα αποπροσανατολισμού στον ωκεανό του θεάματος. Το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι το πλιάτσικο της υπεραξίας. Δηλαδή εκμετάλλευση των πολλών (εργαζομένων) από τους λίγους (αφεντικά). Το να παράγεις δέκα και να πληρώνεσαι για πέντε. Δε ξεχνάμε το πλιάτσικο των ασφαλιστικών ταμείων, το πλιάτσικο των παπάδων στο Βατοπέδι, το πλιάτσικο των γερόντων με αρτηριοσκλήρυνση που μας κυβερνούν και κάνουν λόγο για πενήντα μεταφερομενους κολασμένους πιτσιρικάδες…πλιάτσικο είναι οι μισθοί των δημάρχων, των υπουργών, των βουλευτών, των παπάδων, των δικαστών και των κομματαρχών.

Η δολοφονία του 15χρονου δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε έναν ατελείωτο κατάλογο δολοφονημένων και βασανισμένων από το κράτος και τους μηχανισμούς του, μεταναστών σε σύνορα και κρατητήρια, εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, φυλακισμένων στα κολαστήρια-« σωφρονιστήρια», σκλάβων στη βιομηχανία της πορνείας.

Η δολοφονία υπήρξε η αφορμή για να βγει ο κόσμος στους δρόμους , διαμαρτυρόμενος όχι μόνο για το φόνο αλλά εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση για τη σήψη και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και των πολιτικο-οικονομικών συνθηκών των τελευταίων δεκαετιών, με τρόπο που χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος, βάρβαρος, βίαιος και δίχως να θέτει λύσεις στα προβλήματα.

Καμία κοινωνική εξέγερση δε γίνεται με το γάντι. Για εμάς δεν είναι τυφλή βί

6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

December 3, 2008 | Filed Under κουζίνα-bar, προβολές, συζητήσεις, συναυλίες | No Comments

επικοινωνία-contact

matsaggou@epsiv.net

εβδομαδιαία στην κατάληψη

wordpress visitor
css.php